Ortodonti Tedavi Aşamaları

Ortodonti tedavisi uygulanan hastalar, tedavinin başlangıcından sonuna kadar birkaç farklı aşamadan geçer.

İlk Muayene

Ortodonti tedavilerinin en önemli adımı ilk muayenedir. Bu aşamada doktor, hastanın diş yapısını ve durumunu detaylı olarak inceler. İki hastanın yaşadığı sorun aynı gözükse de tedavileri oldukça farklı olabilir. Tedavinin süresi ve uygulanacak yöntem, her hasta için ayrı ayrı belirlenir.

Teşhis

Teşhis aşaması, hastanın durumu göz önüne alınarak uygulanacak tedavi yöntemlerini ve türlerini belirleme sürecidir. İlk muayene sırasında yapılan ölçümler, görüntülemeler ve modellemeler göz önüne alındığında hastanın ideal diş yapısına kavuşması için gerekli uygulamalar belirlenir. Farklı tür tedaviler arasından hasta için en uygun olanı seçilir.

Hazırlık

Bu aşamada ortodonti tedavisine başlanmadan önce uygulanması gereken diğer tedaviler belirlenir ve uygulanır. Dolgu, diş eti tedavileri ve temizleme gibi işlemlerin ortodonti uygulamalarından önce tamamlanması önemlidir.

Aktif Tedavi

Aktif tedavi dönemi, hastanın alacağı ortodonti tedavisinin uygulanması ile başlar. Diş teli ya da şeffaf plakların takılması ile başlayan süreç, bunların uzman doktorun onayıyla çıkartmasına kadar devam eder. Bu süre içerisinde doktor tarafından belirlenen sıklıkta (4-6 hafta ) muayene yapılır ve çeşitli düzenlemeler gerçekleştirilebilir.

Pekiştirme Tedavisi (Tedavi Sonrası Uygulamalar)

Pekiştirme tedavisi, aktif tedavi sonlandıktan sonra yapılan uygulamaları kapsar. Ortodonti tedavisi tamamlandığında dişleriniz eski konumlarına geri dönecek şekilde hareket edebilir, pekiştirme tedavileri bu durumun önüne geçerek sağlıklı diş yapınızı korumanızı sağlar.